Az EVA 3000 gép

A mérés a német szabadalmú EVA 3000 orvostechnikai eszköz segítségével történik, amit dr. Klaus D. Holzrichter orvos-természetgyógyász fejlesztett ki.

A mérés során a gépben lévő tesztanyagokat egy csuklópánton keresztül, elektromágneses impulzusok formájában bejuttatjuk a szervezetbe. Ezek az impulzusok eljutnak a központi idegrendszerbe ahol kiváltanak egy válaszreakciót, ami egy úgynevezett karhosszúság reflexben nyilvánul meg.

Ez azt jelenti, hogy a gép valójában feltesz egy kérdést, és az ember teste válaszreakciókat ad úgy, hogy a váll jobb vagy bal oldalán a hátsó izom ellazul. Ennek hatására az egyik kar érezhetően megnyúlik, ezt az izomtónus változást pedig a mérést végző személy érzékeli.

Ez egy olyan feltétlen reflex, amit tudatosan nem tudunk befolyásolni. A mérési eljárás hasonlatos a hazugságvizsgálóhoz.

Az így kinyert értékeket betápláljuk egy speciálisan kifejlesztett, elemző szoftverbe, amelynek segítségével elkészítjük az egyénre szabott táplálkozási programot és sportajánlást.

A mérést és tanácsadást speciális, szakmai képesítéssel rendelkező, profi szaktanácsadók végzik.