Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett kenyér rendelés. Ingyenes házhozszállítással.

Bemutatjuk az ország egyik legegészségesebb kenyerét

“Ez tényleg gluténmentes?” Egy kenyér, amely hordozza magán a kenyerek összes jó tulajdonságát.  Fejlesztéseink során megalkottuk a valóban “kenyér állagú”, nem morzsálódó, finom, mellékízek nélküli, laza szerkezetű gluténmentes kenyeret. Fogyasztható szendvicsalapként, ételek mellé, akár pirítva is. Nem utolsósorban cöliákiások számára is fogyasztható, hiszen teljesmértékben gluténmentes környezetben készül és légmentesen zárt csomagolásban szállítjuk!

A kenyeret minden hétköznap több, mint 300 településen belül ingyenesen kiszállítjuk akár otthonodba, akár munkahelyedre. A település listát az “Ahová szállítunk” menüpont alatt találod.

Mitől különleges az Energia Konyha Gluténmentes kenyere?

A nagy szaktudást és tapasztalatot igénylő receptúra kidolgozása, valamint a profi sütési technológia eredménye egy kifejezetten magas élvezeti értékkel bíró gluténmentes kenyér lett.

Összetételét tekintve gondosan válogatott alapanyagokból készül, melyek teljesen allergénmentesek. Miért fontos ez? Mert a gluténmentes kenyerek ízét, állagát általában nem kívánatos összetevők (tej, tejtermék, tojás, cukor, kukorica, burgonyakeményítő, egészségtelen adalékanyagok) használatával szokták “feljavítani”, különben szinte fogyaszthatatlanok lennének.

Az alapanyagokat úgy válogattuk össze, hogy megfeleljenek a mai táplálkozástudományi ajánlásoknak, azaz törekedtünk az alacsony glikémiás terhelésre és a magas rosttartalomra, amelyek segítenek elkerülni a vércukorszint ingadozást és támogatják a testsúly optimalizálást.

Néhány fontos információ a főbb összetevőkről:

– barna rizsliszt: rosttartalma 4-szerese a fehér rizsnek, ezért a szénhidrát felszívódás lassabb;

– kölesliszt: B-vitaminokban gazdag, amelyek elengedhetetlenek az anyagcserefolyamatok megfelelő működéséhez;

– tápióka keményítő: a többi gabonához képest ásványi anyagok közül kiemelkedő vastartalmú, valamint kiváló magnézium, mangán, foszfor és cink forrás;

– lenmag liszt: magas fehérjetartalmú, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Magas omega-3 zsírsav tartalma van, amelyre az emberi szervezetnek szüksége van, azonban nem képes előállítani;

– quinoa liszt: nagyon könnyen emészthető, magas a fehérje tartalma, tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat. Ezen kívül gazdag káliumban, mangánban, kalciumban, magnéziumban, vasban, rézben és foszforban, valamint nagyobb mennyiségű B-, C- és E-vitamint tartalmaz. Gyomorpanaszokra tökéletes!

A kenyér 450g és 1395 Ft-ba kerül

Hogyan készül?

Csúcstechnológiás, legmodernebb nagykonyhai gépparkunk segítségével pontosan meghatározható a kelesztési, sütési hőfok, a páratartalom és az idő, melyek nélkülözhetetlenek a tökéletes, kiegyensúlyozott minőség eléréséhez.

Miért kerüljem a glutént, ha nincs vele gondom?

Egyrészt a glutén önmagában is egy nehezen emészthető fehérje, ezért annak is hasznos kerülnie, akinek nincs érzékenysége. Hosszútávú fogyasztása ugyanis gyulladást okozhat és tarthat fenn a szervezetben.  Gluténmentes étrenddel tehermentesíthető az emésztőrendszer működése.

Másrészt lehet, hogy csak nem tudunk róla, hogy a meglévő tüneteket ez okozza! Haspuffadás, gyomorégés, bőrproblémák, migrénes fejfájás, hangulatingadozások, súlyproblémák stb. – ezek mind lehetnek a glutén fogyasztás „velejárói”.

Egyél jól és finomat, úgy, hogy közben a szervezeted is jól érezze magát!