A Konyhánk bemutatása

Konyhánk kialakítása

Régóta dolgoztunk azon, hogy valóra váljon egy saját konyha álma. 2019. júniusától saját tulajdonú és saját üzemeltetésű konyhában készülnek az ételeink. Ezzel tudjuk teljes mértékben garantálni a magas színvonalat, a prémium minőséget, a glutén-, tej-, ill. laktóz-, cukor-, adalékanyag mentességet. A konyhánk működését úgy alakítottuk ki, hogy a gluténmentes alapanyagok használata mellett a gluténszennyeződés lehetőségét is teljesen kizárjuk. A cöliákiások számára is fogyasztható ételekre a garancia: a szigorú HACCP szabályoknak és a gluténmentességet biztosító előírásoknak a betartása.

Csapatunk elkötelezett az egészséges és tudatos táplálkozás felé, többünk valamilyen ételérzékenység folytán megtapasztalta a táplálkozás jelentőségét az egészség fenntartásában, ill. a gyógyulásban. Így tisztában vagyunk vele, hogy mennyire fontos egy diéta szigorú betartása,  és hogy mekkora lehetőség rejlik a tudatos és a testünk működését igazán támogató táplálkozásban.

Alapanyagaink

Alapanyagainkat kizárólag gluténmentes tanúsítvánnyal rendelkező termékekből válogatjuk össze nagy körültekintéssel és gondossággal úgy, hogy az adalékanyag-, tartósítószer-, cukormentességet is biztosítsuk.

Hogy konkrétan milyen alapanyagokat használunk az ételeinkhez, erről itt tájékozódhatsz, kattints ide: Milyen fő alapanyagokból készülnek a Metabolic Typing ételek?

Tanúsítványok, minőségbiztosítás

Konyhánkban használt alapanyagok gluténmentes tanúsítványai itt megtekinthetőek. Tudjuk, ha cöliákiás vagy, számodra rendkívül fontos, hogy megbizonyosodhass arról, hogy miből és hogyan készülnek ételeink.

Konyhatechnológia

Konyhánkra azért is büszkék vagyunk, mert a legmodernebb technológiát biztosító berendezésekkel került felszerelésre.

Csúcstechnológiát képviselő főzőüst

Ebben a 300 literes főzőüstben készül többek között a speciális terápiás levesünk. Ennek a levesnek a kúraszerű fogyasztása hatékonyan segít élelmiszerintoleranciák esetén az egészséges bélflóra helyreállításában, valamint különböző emésztőrendszeri megbetegedésekből való  felépülésben.

Az eszköz biztosítja, hogy alacsony hőfokon megfelelő körülmények között készüljön a min. 36 órán át, nagy gondossággal főzött leves. 

Konyhánk másik különlegessége ez a Rational sütő, ami a ma létező egyik legmagasabb szintű konyhatechnológiát képviseli. Az ételekben a nedvességet megtartva párol és süt, így kíméletes eljárással készülnek az ételeink, megtartva az élelmiszerek maximális tápanyagtartalmát. A különféle rántott és göngyölt húsok is egészen minimális mennyiségű olaj felhasználásával készülhetnek ebben.

Ételkínálatunk

Ételeink fogyaszthatóak glutén, laktóz-, ill. tej-, tejtermék intoleranciával küzdőknek, tejallergiásoknak, cöliákiásoknak, inzulinrezisztenciásoknak, cukorbetegeknek, vegetáriánusoknak.

A fentieken túl ételeink különböző egészségügyi problémákkal küzdő személyek számára is ideális diétát jelentenek, mivel ételeink anyagcseretípuson alapuló táplálkozást szolgálva támogatják a szervezet egyensúlyi működésének sejtszintű helyreállítását, ami segíti a krónikus betegségekből való felépülést.